A A A
Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst.
Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.

Klimaatadaptatie

In laaggelegen deltasteden komt de waterdreiging uit vier verschillende richtingen: vanaf de rivier, vanaf de zee, vanuit de lucht en vanuit de bodem. Mede dankzij het gemeentelijk programma Rotterdam Climate Proof staat de Nederlandse havenstad goed op de kaart als kenniscentrum en proeftuin voor klimaatadaptatie. In onder andere de wijk Zomerhofkwartier (ZoHo) beproeven partners van VPdelta innovaties uit het portfolio die dit stuk stad beter bestand maken tegen piekbuien. 

Wereldwijd bestaat behoefte aan betrekkelijk eenvoudige manieren om regenwater op te slaan, vast te houden en vertraagd af te voeren. Denk hierbij aan waterbergende daken of waterbergende en waterdoorlatende verharding die de stad als spons laten fungeren. Hoe meer water wordt opgevangen of snel kan wegstromen in de grond, des te kleiner de kans op overstroming. Onder de hoede van VPdelta vinden bedenkers van zulke oplossingen een plekje in de wijk. Elke stortbui toont de meerwaarde van deze innovaties aan. 

Startups
Onder de vleugels van VPdelta werken vele startups en grownups aan de ontwikkeling van veelbelovende innovatieve producten.Klik hier voor meer informatie over de startups. 

Contact
Heeft u interesse om te participeren in VPdelta activiteiten of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. We wisselen graag met u van gedachten.