A A A
Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst.
Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.

Kennis moet stromen

VPdelta creëert proeftuinen waarin startups, scale-ups, mkb’ers, studenten, wetenschappers en gebiedsbeheerders innovatieve concepten testen, verbeteren en demonstreren. Op deze manier stimuleert en versnelt VPdelta innovatie en toepassing in de Nederlandse water- en deltatechnologiesector en brengt nieuwe oplossingen wereldwijd onder de aandacht.

Flowsand® in proeftuin de WaterStraat

Lees meer

Beestachtig interessante onderzoeksdag in Blijdorp

Lees meer

Winterse pret op de polder

Lees meer

Drijvend bouwen: Een zee aan ruimte

Drijvend bouwen: Een zee aan ruimte

In 2050 leven er ongeveer negen miljard mensen op aarde, de druk op steden en natuurgebieden neemt toe. Bovendien stijgt de zeespiegel door klimaatverandering. Dit levert vooral problemen op in de dichtbevolkte delta’s. Bouwen op het water kan een oplossing zijn.

Lees meer

Presteren onder (water)druk

Presteren onder (water)druk

In dichte mist ramde een Duits binnenvaartschip de stuw in de Maas bij Grave (Limburg). Deze botsing zorgde voor een scheur waardoor het waterpeil in de rivier tot een kritiek laag niveau zakte en scheepvaartverkeer tussen Sambeek en Grave onmogelijk werd. Daarnaast kwamen woonboten bij de haven van Heijen/Gennep en in de Paesplas schuin te liggen.

Lees meer

Op een innovatief 2018!

2018, een nieuw jaar om met VPdelta vol in te zetten op de ontwikkeling en toepassing van nieuwe slimme oplossingen voor effectief waterbeheer. Samen met jullie - partners, startups en de vele andere waardevolle professionals die ons deltacluster rijk is.

Lees meer

Nieuws

Geplaatst op:
14 maart 2018

Flowsand® in proeftuin de WaterStraat

Geplaatst op:
06 maart 2018

Bufferblocks in proeftuin de WaterStraat