A A A
Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst.
Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.
Bluerise te gast bij Radio radio 1

Bluerise te gast bij Radio radio 1

Geplaatst op 05 december 2017

Energie winnen uit de oceaan, dat is waar het bedrijf Bluerise zich mee bezig houdt. De methode die zij hierbij gebruiken lijkt een gouden vondst in het winnen van schone energie: OTEC. Oftewel Ocean Thermal Energy Conversion. 


OTEC

Oceanen vormen een grote bron van energie, die in theorie de jaarlijkse energieconsumptie van de mensheid vierduizend keer kan dekken. Met de duurzame methode OTEC lijkt stroomopwekking uit oceanen niet langer tot het verleden te behoren. 


Duurzaam gekoelde luchthaven

Remi Blokker, mede-oprichter van het bedrijf Bluerise was te gast bij radio 1. Hij vertelt over de werking van hun installaties, de voordelen en hun werk in tropische gebieden als Curaçao en Jamaica. “Diep in de oceaan zit koud water dat je kunt gebruiken om gebouwen te koelen. In Curaçao zijn we bij de luchthaven bezig. Toeristen zullen hopelijk over niet al te lange tijd in een enorm comfortabele terminal komen met duurzaam gekoelde aankomst – en vertrekhal.” 

Beluister hier het interview terug.