A A A
Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst.
Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.
Burgers verzamelen watergegevens met smartphones in Nepal Valley

Burgers verzamelen watergegevens met smartphones in Nepal Valley

Geplaatst op 22 november 2017

Voor het eerst hebben burgers van de Kathmandu-vallei in Nepal gratis toegang tot lokale watergegevens. De gegevens zijn het resultaat van een monitoringproject voor waterkwaliteit, opgezet door de in Californië gevestigde non-profitorganisatie SmartPhones4Water (S4W).


SmartPhones4Water

Ph.D. student Jeff Davids van de TU Delft kwam met het idee voor SmartPhones4Water. Het doel van SmartPhones4Water is om gebruik te maken van smartphonetechnologie om watergegevens te verzamelen in landen waar dergelijke gegevens schaars zijn, zoals Nepal. De methode is eenvoudig: een netwerk van lokale burgers gebruikt hun smartphones om de gegevens vast te leggen en te uploaden naar een online server en database. 

 

 

 

 

 

 

 

 


S4W-Nepal oprichter Jeff Davids bespreekt watermetingen met een vrijwilliger. (Credit: S4W-Nepal)

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vrijwilligers van S4W-Nepal registreren metingen van een handgemaakte regenmeter. (Credit: S4W-Nepal)

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Een S4W-Nepal-vrijwilliger neemt watermetingen in de Kathmandu-vallei. (Credit: S4W-Nepal)

 

 

Waterlab en Citizen Science 

Deze vorm van citizen science, waarbij burgers data verzamelen en onderzoek doen, bewijst een effectieve manier te zijn om gegevens te verzamelen waar dit voorheen niet mogelijk was. In onze proeftuin Waterlab wordt actief nagedacht over manieren om burgers te betrekken bij watermanagement in hun directe omgeving. En hebben startups de mogelijkheid om nieuwe methoden en technieken van startups te testen en te demonstreren. Geïnteresseerd in een bezoek aan het WaterLab? Klik hier voor meer informatie of neem contact met ons op.  

 

Lees het complete verhaal over SmartPhones4Water in Nepal: Nonprofit Kick-Starts Water Data Gathering In Nepal Valley (Engels)