A A A
Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst.
Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.
Het WaterLab start project: Wat zit er in het Water

Het WaterLab start project: Wat zit er in het Water

Geplaatst op 03 juli 2017

Het WaterLab in het Science Centre in Delft biedt ruimte aan praktijkonderzoek door en educatie van scholieren in het basis- en middelbaar onderwijs. Deze zomer start proeftuin Het WaterLab een uniek project voor kinderen tussen de 10 en 13 jaar: Wat zit er in het Water. 

Wat zit er in het Water

Kinderen in en rondom Delft kunnen een pakketje ophalen in het Science Centre en meenemen op vakantie. Na de schoolvakantie kunnen ze deze gevuld met zwemwater weer mee terug nemen naar Delft. De samples worden dan onderzocht naar antibiotica resistentie en geeft inzicht in de kwaliteit van het kraanwater en zwemwater op de vakantieplek. 

Meedoen? 

De eerste kinderen hebben hun onderzoekspakket al opgehaald. Wil je ook aan de slag als een echte wetenschapper? Haal dan ook een onderzoekspakket op bij de kassa van het Science Centre. Hierin zit alles wat je nodig hebt om op onderzoek uit te gaan. Kom je terug van vakantie, dan is er elke vrijdagochtend van 10-12 vanaf 14 juli tot 11 augustus de mogelijkheid om je sample in te leveren en te analyseren. 

Klik hier voor meer informatie.