A A A
Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst.
Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.
Investering in Hill Innovations BV

Investering in Hill Innovations BV

Geplaatst op 02 February 2018

Het bedrijf Hill Innovations BV is flink aan de weg aan het timmeren. Het innovatieve deltatechnologiebedrijf plaatst deze maand hun nieuwste innovatie, de Bufferblock, op de WaterStraat en werd opgemerkt door twee investeringsbedrijven. Navus Ventures en DGI Ventures leveren sinds januari 2018 financiële en strategische versterking. Onderneemster Dorian Hill ziet de ontwikkelingen als grote aanwinst: “We kunnen hierdoor investeren in groei, internationalisering en verdere ontwikkeling van 'flood risk' producten. Oplossingen waar wereldwijd een enorme behoefte aan is, zowel rond kust- en riviergebieden als in dichtbebouwde steden.”

 

Bufferblock: droge voeten na een hoosbui

De nieuwste innovatie van Hill Innovations is het Bufferblock, een oplossing voor waterberging in stedelijk gebied. Hill legt uit: “In veel steden staat het grondwater heel erg hoog. Het betonnen Bufferblock kan net onder het wegoppervlak worden aangelegd en toch hoge volumes water bergen. Daarnaast is het blok zo sterk gemaakt dat er nog steeds met gemak vrachtwagens over de weg kunnen rijden.”

 

Primeur op de WaterStraat

De eerste Bufferblocks worden op 22 februari aangelegd in de proeftuin de WaterStraat op The Green Village, het nieuwe testterrein van de TU Delft. Ondernemers, onderzoekers en gebiedsbeheerders werken hier samen aan nieuwe innovatieve producten om de stad toekomstbestendig te maken en daarmee overlast plus schade van water te beperken en de leefbaarheid te optimaliseren. Hill grijpt de mogelijkheid om haar Bufferblock in de WaterStraat te testen en onderzoeken met beide handen aan: “Het unieke van De WaterStraat is dat we samen met andere ondernemers grotere onderzoeksvragen beantwoorden. We zijn niet in ons eentje bezig, maar juist geschikte combinaties aan het zoeken om meerdere innovaties aan elkaar te koppelen. Het feit dat het onderzoek door gespecialiseerde wetenschappers wordt uitgevoerd, maakt het objectief en interessant.”

 

Meer informatie

Hill Innovations is een van de startups uit het VPdelta portfolio. Voor meer informatie over de oplossingen van Hill Innovations neem contact op Dorian Hill via d.hill@hillblock.com of +31(0)10-2052770.
De WaterStraat is een initiatief van The Green Village, Hoogheemraadschap Delfland en VPdelta. Voor meer informatie over de WaterStraat zie hier of neem contact op met Michiel Pols via Michiel.Pols@innovationquarter.nl / +31 (0)6 12 22 61 66 of Rik Lurinks via Rik.Lurinks@tudelft.nl / +31 (0) 6 28 39 09 71.