A A A
Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst.
Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.
Klaas Kan Alles test vervoer voor de toekomst op Flood Proof Holland

Klaas Kan Alles test vervoer voor de toekomst op Flood Proof Holland

Geplaatst op 03 november 2019

Het weer wordt extremer en dat betekent dat overstromingen in de toekomst niet altijd te voorkomen zijn. Maar wat als je toch jezelf van A naar B wil verplaatsen bij hoogwater? Met die vraag ging Klaas van Kruistum op pad in zijn televisieprogramma “Klaas Kan Alles”, waar hij zichzelf ludieke doelen stelt.

In het jeugdprogramma van de KRO-NCRV gaat Klaas iedere week extreme uitdagingen aan, van het ontsnappen uit een brandend gebouw tot een nacht overleven met -30 graden. Dit keer bestede het programma aandacht aan de risico’s en gevolgen van overstromingen. Klaas wilde weten of het mogelijk is om met een auto te blijven drijven bij hoogwater. Hiervoor kwam hij uit bij een Citroën die omgebouwd is tot amfibisch voertuig.

Daarmee reed hij een van de proefvakken in van de proeftuin Flood Proof Holland. Door de sluizen open te zetten, werd een overstroming gesimuleerd. Binnen een mum van tijd begon de auto te drijven en met met hulp van de buitenboordmotor wist hij de wagen weer aan wal te krijgen.

Klaas had hiermee de primeur. Hoewel de bak is ontworpen om in en uit te kunnen rijden, was dit nog nooit eerder in het echt gedaan. Uitzending terug kijken? Klik dan hier (Vanaf 9:45)