A A A
Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst.
Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.
Urban Waterbuffer in Spangen geopend

Urban Waterbuffer in Spangen geopend

Geplaatst op 20 juni 2018

Op het Spartaplein werd woensdag 20 juni de ondergrondse waterbuffer van startup Field Factors geopend. De buffer vangt regenwater op dat later wordt gebruikt om het veld van het Sparta stadion Rotterdam te besproeien. Zo wordt gewerkt aan droge voeten in de wijk en duurzaam gebruik van regenwater.


Het drukbezochte plein werd omgetoverd tot een groot buurtfeest met een programma voor jong en oud rondom het thema waterbewustzijn. Aan kinderen was het de eer om de buffer symbolisch te openen door aan de kraan te draaien en het water te laten stromen. Ondernemer Wilrik Kok loopt met een trotse blik in zijn ogen rond op het Spartaplein. “Als ik hiernaar kijk ben ik nog steeds perplex. We hebben hier keihard aan gewerkt en het is fantastisch om te zien dat er zo’n grote opkomst is van betrokken inwoners uit de buurt.”


Marcel Houtzager, Hoogheemraadschap van Delfland prijsde het lef van Sparta: “Sparta heeft het lef getoond om mee te gaan met dit initiatief en hun veld te laten besproeien met regenwater. Het denken van Sparta over circulariteit en klimaatadaptatie is zeer te prijzen. We zouden veel meer van dit soort projecten moeten krijgen. Laten we naar andere verenigingen gaan om dit voorbeeld verder uit te dragen!”


Wilrik Kok vertelt in dit filmpje hoe zij hier zijn gekomen. “Op proeftuin de WaterStraat hebben wij twee jaar geleden een prototype op schaal gemaakt. Dankzij deze proeftuin hebben we het idee kunnen ontwikkelen tot wat we hier zien.”

 

 

De Urban Waterbuffer is gerealiseerd door gemeente Rotterdam, het Hoogheemraadschap van Delfland en het TKI-consortium Urban Waterbuffer in samenwerking met de Cruyff Foundation, Evides Waterbedrijf, Stichting de Betrokken Spartaan, Sparta en bewonersinitiatief Natuurlijk Spangen.