A A A
Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst.
Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.
VPdelta innovatiekracht sterk vertegenwoordigd in Kaapstad

VPdelta innovatiekracht sterk vertegenwoordigd in Kaapstad

Geplaatst op 01 december 2017

Samen met diverse VPdelta ondernemers is VPdelta deze week duidelijk zichtbaar bij de watermissie naar Kaapstad, Zuid-Afrika. Tegen de achtergrond van de tafelberg en de Volvo Ocean Race is VPdelta met Indymo, Polderdak, WaterWindow, AquaSmart XL, Ranmarine, Elemental Watermakers, TAHMO,  Liquid GoldAquaSoil Group, aanwezig in Kaapstad om oplossingskansen voor de waterproblemen te bespreken.

 

Waterschaarste

De problemen waar de Kaapse regio sterk mee te kampen heeft is grootse waterschaarste, waar ook tijdens deze missie niet aan te ontkomen valt. De sterke Nederlandse delegatie met verder de Unie van Waterschappen, Delfland, Dunea en de Topsector Water en RVO heeft deze week diverse ontmoetingen met de belangrijkste spelers voor het regionale waterbeheer en diverse onderzoeksinstituten en bedrijven. Wat tijdens de missie sterk opvalt zijn, naast de evidente problemen, ook het grote aantal startups en incubators die in deze regio te vinden zijn. Niet voor niks is deze stad de innovatie hoofdstad van Afrika en de ‘gateway’ naar het continent.

 

#COCREATESA

Middels diverse matchmaking sessions en bezoeken aan regionale ontwikkelaars en overheden zijn sterke contacten gelegd om verder innovatieve slagkracht samen te brengen met de haven van Kaapstad, de Kaapse universiteiten en bedrijven / incubators. Dat het bezoek in Zuid-Afrika niet onopgemerkt voorbij is gegaan blijkt wel aan de oranje inkleding van de haven en de stad, onder het thema van deze missie: #COCREATESA. En precies dát was het doel van deze missie; samen aan de slag om de overduidelijk uitdagingen van de toekomst gezamenlijk het hoofd te bieden.

 

De Watermissie

Deze watermissie is opgezet door het Nederlandse consultaat in Kaapstad en geleid door vice-DG Guido Landheer van Buitenlandse Zaken. Dankzij voucher-ondersteuning vanuit VPdelta partner Gemeente Den Haag hebben enkele ondernemers uit ons netwerk aan deze missie deel kunnen nemen. Interesse naar de opgedane contacten en kennis? Neem dan contact op met Michiel Pols via michiel.pols@innovationquarter.nl