A A A
Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst.
Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.
Opening proeftuin WaterStraat - 16 mei 2018

Opening proeftuin WaterStraat - 16 mei 2018

Geplaatst op 22 maart 2018

Hoe worden straten en wijken bestand tegen extremer weer, zoals hevige neerslag of droogte? Ondernemers in Nederland hebben volop ideeën om hierop in te spelen. Woensdagmiddag 16 mei krijgt u de kans om in de unieke WaterStraat kennis te maken met deze ondernemers en hun innovatieve oplossingen om steden in de 21ste eeuw leefbaar en bewoonbaar te houden.

 

Opening van de nieuwe proeftuin WaterStraat

U bent van harte uitgenodigd om op 16 mei de eerste innovaties te bewonderen in proeftuin WaterStraat, dé testlocatie voor experimenten, onderzoek en demonstraties van producten om beter om te gaan met hevige regenbuien in de stad. U bent in goed gezelschap: deltacommissaris Wim Kuijken en dijkgraaf Michiel van Haersma Buma (Hoogheemraadschap van Delfland) zullen de WaterStraat op feestelijke wijze in gebruik nemen. Laat u, na hun inspirerende aftrap, verrassen door demonstraties van innovatieve startups en ontmoet vele ondernemers, overheden en experts uit de watersector.

 

Programma en locatie

12.00   Inhoudelijke themasessies (optioneel) *Aanmelden niet meer mogelijk
14.30   Inloop en ontvangst
15.00   Opening WaterStraat en demonstraties
16.15   Afsluiting en borrel
 
Locatie: The Green Village, Van Den Broekweg 4, Delft
 
Wij verwelkomen u graag op 16 mei!

 

 

Inhoudelijke themasessies (optioneel) - Aanmelden niet meer mogelijk

 

Thema 1: Innovatie in de weg? 
Er komt nogal wat kijken bij het toepassen van innovaties in de publieke ruimte. Hoe komen we toch tot pilotprojecten als techniek, businessmodellen en regelgevig nog niet volledig bekend zijn?
 
Thema 2: Doen bewoners mee?  
Steeds meer gemeenten en andere overheden betrekken inwoners bij de klimaatopgave. Hoe gaan we om met waterbewustzijn en bewonersparticipatie, nu en in de toekomst?
 
Thema 3: Wie pakt de rekening?
Geschikte klimaatoplossingen vragen grote investeringen van gemeenten, waterschappen, woningbouwcorporaties óf bewoners. Wie betaalt wat en hoe leggen we deze investeringen uit?
 
Thema 4: Lijden door leidingen?
Innovaties hebben impact op de bestaande weg, water en ondergrondse infrastructuren. Welke technische, financieel-economische en juridische implicaties brengen dit met zich mee?
 
Thema 5: Toch maar inkopen?
Verbeteringen aan het watersysteem en de ruimtelijke inrichting gaan gepaard met hoge kosten. Hoe realiseer je een overtuigende businesscase? En hoe kom je daarna door het inkoopproces?

Thema 6: Van A naar Beter?
Van écht innoveren is pas sprake als het product schaalbaar is. Hoe zorgen we dat de oplossing die in gemeente A ook in gemeente B toegepast kan worden?

Thema 7: Samen kennis maken?
Kennis delen over innovaties bij onderzoekers, ondernemers, overheden en ook bewoners is essentieel. Hoe kunnen we dit gezamenlijk organiseren?