A A A
Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst.
Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.
Doe mee met de Nationale Klimaatadaptatie Challenge 2019

Doe mee met de Nationale Klimaatadaptatie Challenge 2019

Geplaatst op 12 december 2018

Stortbuien, hitte, droogte…. De zomer van 2018 bood een voorproefje van wat klimaatverandering teweegbrengt: meer weersextremen, meer overlast, meer noodgrepen, meer schade. Nederland moet klimaatbestendig worden, maar hoe bereiken nieuwe toepassingen de gebouwde omgeving? De Nationale Klimaatadaptatie Challenge vraagt een nieuwe generatie vakmensen met verschillende achtergronden een aanpak te verzinnen.

Klimaatadaptatie is een zaak van iedereen: overheden, burgers en bedrijven. Alleen als de beheerders, gebruikers én bewoners van de stad hun omgeving samen willen aanpassen, komt een klimaatbestendige stad in beeld. Hoe krijgen we dat voor elkaar? Op de oude voet blijven bouwen, inrichten en beheren biedt geen uitkomst. Doorgaan met werken vanuit aparte perspectieven evenmin. Deze opgave vergt een andere, multidisciplinaire aanpak. Hoe vinden nieuwe toepassingen hun weg naar de openbare ruimte? Hoe komt prille samenwerking tot bloei? Hoe worden nieuwe methoden dagelijkse praktijk?

Doe mee!

De Nationale Klimaatadaptatie Challenge biedt overheden, bedrijven en kennisinstellingen de kans om jonge professionals te laten werken aan concrete oplossingen voor een complexe opgave. Door handen en voeten te geven aan abstracte doelen, maken ze de klimaatbestendige stad tastbaar en haalbaar. Durf jij de uitdaging aan?

  • Duur: 4 maanden
  • Intensiteit: 125 uur, 1 dag per week
  • Begeleiding door dossierhouder: circa 16 uur
  • Maximaal aantal deelnemers: 50 (6 teams)
  • Aanvang: groep 1 start in voorjaar, groep 2 start in najaar 2019

Meer informatie

www.nationaleklimaatadaptatiechallenge.nl

Flyer Klimaatadaptatie Challenge (PDF)

Artikel "Eerste Klimaatadaptatie Challenge levert handvatten op voor lagere overheden"